mandag 3. oktober 2011

Rasmussen

Danmark har fått ny regjering, og for første gang siden 1993 (!) heter statsministeren ikke Rasmussen. Våre danske naboer blir fra i dag styrt av en dame med det litt mer påfallende navnet Helle Thorning-Schmidt, som for øvrig har satt sammen et team uten én eneste Rasmussen - liksom for å understreke poenget at Rasmussen-æraen er over.

Rasmussen er med andre ord et populært etternavn i Danmark, i følge Danmarks Statistik står familien Rasmussen på nr. 9 på listen over de 20 mest populære etternavnene - som alle sammen slutter på -sen (med unntak av Møller på nr. 19). Det er nesten 100000 danskere som heter Rasmussen, og det kunne fort ha ført til misforståelser hvis ikke danskene var minst like flittige som nordmenn til å bruke mellomnavn. Helle Thorning-Schmidt sine tre Rasmussen-forgjengere var mest kjent som Nyrup, Fogh og Løkke. Det gjør det hele litt enklere.

I Norge finner vi Rasmussen så langt ned som på 41. plass i SSB sin navnestatistikk, men også her på bjerget er det 17 -sen-navn blant de 20 mest brukte navnene. Sjansen er størst å møte en Hansen, Johansen eller Olsen.

I morgen mer om norske etternavn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar